Over ons

Als antwoord op de vraag naar goede muziek voor kinderen formeerde een groep jonge mensen in 2004 een ‘bandje’. Na enkele covers en de eerste bandledenwissel kreeg de groep een vaste kern en besloot het als collectief onder de naam TORENHOOG verder door het leven te gaan, met eigen songs.

In 2006 brachten wij onze 1e cd uit. De muziek is onderdeel van een totaaltheatershow genaamd; ‘Tjipke heeft het nooit gedaan!’

De opnamen vonden in een weekend van de lente plaats in de studio van de Zeister muziekschool onder productie van Mathijs van de Venne.

Sindsdien hebben we vele gigs gehad in buurthuizen en op festivals in diverse plaatsen van het land waaronder Driebergen, Utrecht, Amsterdam en Eindhoven. Tijdens een optreden in Den Haag, oktober 2008, in de grote zaal van het World Forum Convention Center ( WFCC) speelden we voor deelnemers van een internationale conferentie voor mensen met een verstandelijke beperking. Al na het 1e nummer van ons optreden gaat het dak eraf en staan er zo’n duizend mensen uit ondermeer Frankrijk, Engeland, Duitsland en België te swingen, te feesten en te springen. Eerst in de zaal, later naast ons op het podium. Wat een geweldig feest was dat!

In de lente van 2009 hebben we de 2e cd opgenomen, wederom op de muziekschool en wederom geproduceerd door Mathijs. Deze cd werd groots gelanceerd met een geweldige interactieve show in theater de Musketon te Utrecht, oktober dat jaar.

 

Koen Krommetuin, de designer van onze 1e cd en theatershow ontwerpt ons Logo,

en zo langzaamaan krijgt ons collectief een meer professionele uitstraling met behoud van zijn lo-fi karakter.

Inmiddels hebben we een eigen oefenruimte / studio en beginnen aan nieuwe opnamen. In eigen beheer, en met de productie ditmaal in handen van Hayo, komt er in 2015 nieuwe muziek uit op een TORENHOOG usb

Sindsdien blijven de songs uit onze pen vloeien, nemen we ze op en treden we zelfs incidenteel op voor jongvolwassen publiek onder de naam TH2.

Ook werken we aan een nieuw conceptalbum waarvan de contouren zelfs voor ons nog in nevelen zijn gehuld.

In de muziek van TORENHOOG gaat het om echte emoties, diepe grooves, feest en bittere tranen. Wij verpakken onze songs in een interactief totaaltheater waar eenieder een hoofdrol in speelt.

Met onze muziek veroveren we het muzikale hart van het kind en dat van iedereen die het kind in zichzelf nog niet heeft opgegeven.  

Ben je nieuwsgierig?

Luister dan naar de muziek op deze website, naar een van onze cd’s, en kom ons bezoeken tijdens een optreden.

TORENHOOG is ‘Ambassadeur van de medemens’